Week van de Werkstress 2021: Mentaal sterk!

Je mentale kracht gebruik je niet alleen voor het hier en nu. Het moet een duurzame kracht zijn, die ook op langere termijn in te zetten blijft. Niet alleen in de huidige situatie stress bestrijden, maar ook op de langere termijn blijven streven naar werkplezier. Hiervoor moet je als persoon én als organisatie in staat zijn om voorbij de huidige situatie te kijken.

Waar is iemand goed in, in welke richting kan en wil iemand zich ontwikkelen, hoe zorg je er samen voor dat iemand klaar is voor de volgende uitdaging? In een mentaal sterk bedrijf zijn management en medewerkers blijvend met elkaar in gesprek over persoonlijke & professionele ontwikkeling. En zijn ook stappen buiten de huidige functie en de huidige organisatie bespreekbaar.

Vijf tips om aan de slag te gaan

De meeste mensen weten wel dat stilstand achteruitgang is. En dat het dus zaak is om je als mens en als organisatie te blijven ontwikkelen. Toch blijkt dit in de praktijk nog niet zo gemakkelijk te zijn. Veel medewerkers en werkgevers worstelen om allerlei redenen met deze uitdaging. Hoe kun je met succes vooruitkijken, doorgroeien en wendbaar blijven? We geven vijf tips om er op praktische wijze invulling aan te geven.  

1636034797_duurzame-kracht-illu

Zorg dat je blijvend met elkaar in gesprek bent

In een mentaal sterk bedrijf zijn management en medewerkers blijvend met elkaar in gesprek over persoonlijke en professionele ontwikkeling. Waar is iemand goed in, in welke richting kan (en wil) hij of zij zich ontwikkelen? Het doel moet bij voorkeur zijn dat je samen klaar bent voor de volgende uitdaging. Maar als dat om wat voor reden dan ook niet kan of lukt, horen ook stappen buiten de huidige functie of organisatie bespreekbaar te zijn.