Week van de Werkstress 2023

Wouter de Jong is dagvoorzitter tijdens het Openingsevent van de Week van de Werkstress en gaat zorgen voor de nodige inhoudelijke gesprekken en interactie. Maak alvast kennis met Wouter die we voorafgaand aan het event op 14 november drie vragen stelden.

Wat wil jij graag bijdragen aan het OVAL-event?

Ik wil deelnemer inspireren om mentaal te sporten. Je kan namelijk sporten en gezond eten zoveel je wilt. Je zit pas écht lekker in je vel als je mentaal sport: Je hersenkwabben zijn net als een te dikke pens heel goed te trainen. Er is een storm aan wetenschappelijk bewijs dat mentale training hét recept is voor een zinvoller en plezieriger leven (en een betere wereld). Bovendien: als je mentaal sterk bent, dan kun je veel makkelijker je goede voornemens waarmaken omdat je je impulsen beter weet te beheersen. Zo wordt afvallen, minder op je telefoon kijken, meer (fysiek) sporten veel makkelijker te realiseren.

Wat is volgens jou een gezonde geest?

Met een gezonde geest weet je waar je invloed op hebt en wat je dient te accepteren. Je leert niet vrij te zijn ván bepaalde (innerlijke) ervaringen, maar vrijheid te ontdekken ín de ervaring die je hebt. Zo weet je je innerlijke rust te behouden, ook als je je verdrietig of boos voelt, of als dingen niet lopen zoals je wilt. Je leert je gedrag te behouden of te veranderen, zodat je leven in lijn komt met wat jij werkelijk belangrijk vindt.

Wat is jouw tip om mentaal en fysiek sterk te blijven?

Je wilt je aandacht trainen, zodat jij bepaalt waar je je op wilt focussen in je leven. Helaas leidt dat kleine kastje in je broekzak je waarschijnlijk vaker af dan je lief is. Weg focus! Een kleine oefening om je aandacht te trainen: schrijf het woord ‘aandacht’ op je duim. Zo word je, elke keer dat je je telefoon erbij pakt om mindless te swipen, je bewust van je aandacht.

Geïnspireerd?

Meld je dan nu aan voor het Openingsevent van de Week van de Werkstress op 14 november van 9.00 – 14.00 uur bij Avans Hogeschool in Breda via onderstaande button.