Schrijf je in voor de nieuwsbrief

U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Week van de Werkstress

Hybride werken is niet meer weg te denken, maar het werkt voor veel mensen, teams en organisaties nog niet echt optimaal. Tal van onderzoeken geven van alles aan, productiviteit stijgt, files worden langer dan ooit, leegstand van kantoren op o.a. vrijdag etc. Er zijn geen quick fixes en er is geen one-sizes-fits-all. Leidinggevende polderen te veel en maken geen heldere afspraken over hybride werken. Ze gaan het echte gesprek daar waar het schuurt uit de weg.

Maar hybride werken is niet gelijk aan alsmaar polderen. We moeten echt keuzes maken en dat betekent dat het nooit voor iedereen perfect kan zijn, het schuurt soms en dat is prima. Wat past voor het team, schuurt soms bij het individu. En dat mag natuurlijk. De dialoog aangaan met een open blik is belangrijk; maar het gaat erom, met welke bril kijk jij? Vanuit het ik-perspectief of vanuit het wij-perspectief?

De grondwetten van werk 

Deci en Ryan ontwikkelden de zelfdeterminatietheorie. Deze theorie stelt dat verbinding, autonomie en groei/competentie cruciale elementen zijn voor het bevorderen van motivatie en welzijn bij individuen. En daar gaat het dus schuren. Vergelijk een team met een kudde olifanten. De kudde is een vangnet en geen hangmat. Denk vanuit het collectief in plaats van vanuit jezelf. Leren/groei is uiteindelijk belangrijker dan de autonomie van een persoon. Leren is het overlevingsmechanisme van een groep: je leert van elkaar zodat de groep zo sterk mogelijk blijft en de nodige kennis wordt overgedragen aan elkaar. Echter, je krijgt pas autonomie als je verbinding en groei geeft. Het gaat niet over JIJ maar over WIJ, het vangnet zijn en zorgen voor de hele kudde, dus ook de jongste/zwakste olifanten (bijvoorbeeld young professionals, of mensen die net starten bij een nieuwe organisatie). De vraag moet dus zijn: ‘wat is goed voor de organisatie en het team’ en niet enkel ‘wat is goed voor jou’. En als het daar schuurt, dan moet daarover gesproken worden. 

Dit is een interactieve online workshop vol energie en inspiratie, waarin je écht aan de slag gaat. Geen saai hoorcollege maar een creatieve doe-workshop met concrete tips.

De workshop is bedoeld voor leidinggevenden die hybride SAMENwerken belangrijk vinden, en het lef hebben om ook af en toe een schurend gesprek te hebben, maar niet weten hoe.

Praktische informatie:

  • Wat: workshop hybride SAMENwerken 2.0 en verbinden
  • Waar: online
  • Wanneer: maandag 13 november van 10:00 tot 11:30
  • Wie: Boudewijn Tinholt & Annemie Webers, experts in de schurende gesprekken en hybride werken

Aanmelding: stuur een mail naar info@careerandlive.nl ovv hybride SAMENwerken. Let op: VOL =  VOL, er zijn maar 20 plekken.