Schrijf je in voor de nieuwsbrief

U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Week van de Werkstress

Op 24 januari heeft Minister Karien van Gennip haar brief over de voortgang psychosociale arbeidsbelasting naar de Kamer gestuurd. In de brief licht ze toe welke oorzaken invloed hebben op psychosociale arbeidsbelasting (PSA) en wat ze vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (hierna: Ministerie SZW) doen om PSA onder de aandacht te brengen en aan te pakken.

Naast de Brede Maatschappelijke Samenwerking Burn-out klachten (BMS) waar OVAL bij betrokken is, benoemt de minister de samenwerking tussen OVAL en haar Ministerie tijdens de opening van de Week van de Werkstress. Ook in 2023 zet OVAL de samenwerking met het Ministerie weer graag voort. De eerste contacten hierover zijn al gelegd.

In de derde week van november organiseert OVAL ieder jaar de Week van de Werkstress om het bewustzijn en de consequenties van PSA bij werkgevers en organisaties onder de aandacht te brengen.  In 2023 vindt de Week van de Werkstress plaats van 13 t/m 17 november. Houd de website van Week van de Werkstress goed in de gaten voor onze plannen in 2023.