Schrijf je in voor de nieuwsbrief

U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Week van de Werkstress

Op woensdag 15 november 2023 vond hét event van Week van de Werkstress plaats. Een middag vol inspiratie waar sprekers interessante ideeën deelden over hoe verbinding werkstress kan tegengaan. Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid benadrukte als eerste het belang van verbinding, omdat mensen die veel werkstress ervaren hier juist behoefte aan hebben.  

Tijdens de paneldiscussie vertelde ervaringsdeskundige Janine van der Linden-Hoogland over het belang van verbinding tussen werkgever en werknemer in tijden van rouw. Daarnaast benoemde Riëlle Nij Bijvank het ontbreken van mentale gezondheid in de partijprogramma's voor de komende verkiezingen en riep op tot actie.  

Machteld Huber nam de zaal mee in haar onderzoek naar positieve gezondheid en liet hun zien hoe je zelf dit kunt toepassen op je leven. Als laatste presenteerde Marc Lammers allerlei manieren om je team beter om te laten gaan met crises. Dit kan vooral door te meten waar je team op dit moment staat en vervolgens in te spelen op veranderende omstandigheden. 

Het evenement stond in het teken van verbinding wat duidelijk zichtbaar was na de plenaire bijeenkomst. Veel mensen gingen met elkaar in gesprek en je zag verbinding ontstaan!