Schrijf je in voor de nieuwsbrief

U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Week van de Werkstress

Goed nieuws! 4 Day Week Global start een pilot in Nederland! Deze organisatie zet zich wereldwijd in om van de vierdaagse werkweek de norm te maken. Ze zijn gestart in Nieuw-Zeeland maar hebben inmiddels ook succes behaald in Zuid-Afrika en landen zoals Zweden, Duitsland, Canada en Amerika volgen op de voet. 91% van alle organisaties die deel hebben genomen aan de pilot gaan door met de 4-daagse werkweek. 

Dat dit programma naar Nederland komt, is een goede zaak. In zijn boek 'Gratis geld voor iedereen' schreef Rutger Bregman namelijk het volgende: 

Zelfs het land dat op papier de kortste individuele werkweek ter wereld heeft, Nederland, is sinds de jaren tachtig een stuk drukker geworden met werk en overwerk, zorg en opleiding. Besteedden Nederlanders hier in 1985 nog 43,6 uur per week aan, in 2005 was dat al 48,6 uur. Driekwart van alle Nederlandse werknemers gaat gebukt onder hoge tijdsdruk, een kwart werkt structureel over, en één op de acht kampt met burn-outklachten” – Bregman, 2019. 

De komst van deze pilot biedt dus veel kansen om burn-outs en burn-outklachten tegen te gaan. Op dit moment ervaren al veel mensen een hogere kwaliteit van leven in het weekend – een extra dag vrij kan dit alleen maar bevorderen. Daarbij komen andere voordelen als een betere verhouding tussen mannen en vrouwen in het huishouden en een lager ziekteverzuim. In april begint de pilot in Nederland en duurt 6 maanden. 

Wil je meedoen in de pilot van de 4-daagse werkweek? Dat kan! Meld je aan via deze link! Wees er wel snel bij, want de aanmelding sluit snel!