Schrijf je in voor de nieuwsbrief

U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Week van de Werkstress

Dagvoorzitter: Wouter de Jong

Wouter de Jong is spreker, auteur en (mindfulness)trainer die zich richt op het verhogen van mentale fitheid. Als dagvoorzitter is Wouter scherp, interactief, met humor en geeft hij ook persoonlijk inzicht. Hij studeerde af in Nederlands recht en aansluitend volgde hij een opleiding aan de Amsterdamse toneelschool, waarna hij werkte als acteur. Inmiddels heeft hij meerdere boeken geschreven over Mindgym en volgde hij meerdere opleidingen tot mind expert, onder andere tot mindfulness trainer aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Richta IJntema: Op zoek naar veerkracht: wat is het en hoe kun je het versterken?

Stress, burn-out en psychische klachten op het werk, we horen en lezen er steeds meer over. Het lijkt wel of de problemen zich opstapelen. Hoe kunnen we het tij keren en voorkomen dat mensen vastlopen in het werk? Nog te vaak wordt de focus gelegd op het terugdringen van het probleem, datgene wat we niet willen. In deze keynote bepleit Richta IJntema om de focus te verleggen naar wat we wel willen, dat is veerkracht. Iedereen heeft het, maar niet op dezelfde manier. Ze legt uit wat veerkracht inhoudt, welke misvattingen erover bestaan en hoe je het kunt versterken. In ieder geval doe je dat niet alleen. Veerkracht versterk je samen.

Dr. Richta IJntema werkt als universitair docent bij de afdeling Sociale, Gezondheids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en als zelfstandig gevestigd registerpsycholoog NIP/Arbeid en Organisatie. Ze is in 2020 gepromoveerd op psychologische veerkracht in werk. Sindsdien is het haar missie om mensen ‘VeerkrachtWijzer’ te maken, te beginnen door mensen anders naar veerkracht te laten kijken.

Mark Tuitert: Hoe je jezelf staande kan houden in de storm van het leven

Mark Tuitert vertelt op openhartige wijze zijn persoonlijke verhaal. Hoe ga je om met onzekerheid als het tegenzit? En hoe kun je jezelf staande houden in de storm van het leven? Hij kan als geen ander een duidelijke verbinding leggen tussen topsport en ondernemen. Na zijn topsport carrière is Mark zijn horizon gaan verbreden en werd hij co-founder van First Energy Gum en produceert hij zijn eigen ‘Drive podcast’.

‘Mijn verhaal is persoonlijk, het gaat over het omgaan met de dingen in het leven waar je niet altijd invloed op hebt, de rol van het teamwork en je eigen keuzes en acties. Ik heb geen stappenplan, maar wil mensen aan het nadenken zetten. Over bijvoorbeeld iemands rol ten opzichte van zijn of haar collega’s en familie te heroverwegen. Het is goed om jezelf steeds af te vragen: wat als ik er alles aan heb gedaan, om te winnen of iets te laten slagen, maar het mislukt, is het dan de reis waard geweest? Want het laatste puzzelstukje, dat ben je zelf.’