Schrijf je in voor de nieuwsbrief

U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Week van de Werkstress

Weer in beweging komen na overspannenheid/burn-out. Programma om energie op te bouwen.

Het klinkt tegenstrijdig. Volledig uitgeput zijn en toch in beweging komen. Een burn-out heeft tot gevolg dat je gedachten niet meer stoppen, je emoties alle kanten op gaan, je lichamelijke klachten krijgt en je geen zin meer hebt in vrienden en sociale uitjes.

Het is goed, als je uitgevallen bent met een burn-out, om eerst even alles los te laten. De uitdaging is dan: even de boel de boel te laten. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat is leeg, pijnlijk en voelt ellendig. Van me afschrijven heeft mij in die tijd geholpen.

Door na deze periode weer in beweging te komen, kom je uit de negatieve spiraal. Het is best lastig om gedoseerd in beweging te komen en een balans te vinden tussen spanning en ontspanning. Dat heeft mij geïnspireerd om een programma te ontwikkelen dat ondersteuning biedt bij het opbouwen van lichamelijke conditie, emotionele stabiliteit, mentale weerbaarheid, en sociale steun.

  • Het opbouwen van lichamelijke conditie: Als je de gewoonte hebt om dagelijks voldoende te bewegen, voel je je fysiek beter en krijg je meer energie. Het vitaliseringsprogramma helpt de deelnemer om deze gewoonte gedoseerd op te bouwen.
  • Werken aan emotionele stabiliteit: Met een goede balans tussen spanning en ontspanning ben je stabieler en durf je meer aan te pakken. Ontspannen is meestal het probleem. We steunen de deelnemer stap voor stap het lichaam te leren ontspannen.
  • Vergroten van mentale weerbaarheid: De deelnemer leert beter met zichzelf en de buitenwereld om te gaan, de veerkracht te verhogen en positiever in het leven te staan.
  • Het vergroten van en vertrouwen op sociale steun. De deelnemers kiezen hun eigen fans. Fans stimuleren de deelnemers als het goed gaat en motiveren als het even tegenzit. Fans geven zelfvertrouwen en moedigen aan barrières te nemen en door te gaan.

Met deze integrale aanpak hebben we de afgelopen jaren goede resultaten bereikt. Onze klanten geven ons vitaliseringsprogramma een 8,6.

Wil je ook?

• Beter accepteren van het verleden en meer vertrouwen in de toekomst.

• Een krachtiger zelfbeeld, meer regie over het eigen leven en het maken van bewuste keuzes.

• Een beter zicht op de eigen energiebalans en belastbaarheid.

• De eigen belemmeringen kennen en deze weten te hanteren.

• Weer fit om aan het werk te gaan.

Heb ik je interesse gewerkt?

https://www.xynthesis.nl/vitaliteit/vitaliteitsprogramma/

Telefoonnummer Xynthesis: 0880041717

Jos Maas Directeur Xynthesis

Leiden, 16-11-22

221116-vitaliseringsprogramma-zonder-logo-weekvandewerkstress-621x296-...