Week van de Werkstress 2023

Staat jouw organisatie ook voor mentaal en fysiek sterk?

Het belang van het creëren van een werkklimaat met productieve en tevreden medewerkers waarbij een goede balans tussen stress en energie cruciaal is, wordt alsmaar groter. Vooral in deze tijd waarbij iedereen geconfronteerd wordt met de arbeidsmarktkrapte en het verzuim hoog blijft. Ook is het hybride werken niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Voor de een is het een uitkomst, voor de ander raakt de balans tussen werk en privé verstoord. Alle groepen worden geraakt door deze ontwikkelingen, ook werkende jongeren ontkomen er niet aan.

Bij mentale kracht draait het om het vermogen om goed om te gaan met (dreigende) stress, tegenslag en verandering. Alleen door jezelf (als persoon of organisatie) en de beschikbare hulpbronnen goed te kennen, weet je hoeveel gewicht je aankunt. Gezond leven is van belang om deze hulpbronnen aan te vullen. Het verhoogd je natuurlijke weerstand, fysiek, mentaal en emotioneel. Als mentaal sterke organisatie ben je voorbereid op veranderingen, stress en tegenslag. Daar kun je gericht aan werken: door het werk slim te organiseren, door te werken aan een cultuur van vertrouwen en verbinding en door persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren.

Staat jouw organisatie ook voor mentaal en fysiek sterk? Laat je dan horen en onderteken het statement. De naam van jouw organisatie wordt dan getoond op de website.

Deze organisaties gingen u voor en hebben het statement ondertekend

Mijn organisatie staat ook voor mentaal en fysiek sterk!

Aanmelding voltooid! Wil je meer doen? Word dan partner.

0/250